donderdag 20 maart 2014

Natuurgebied met duinen en kampeerweide op site vismijn Oostende

Op de site van de Oostendse vismijn en aangrenzende percelen moet een recreatief natuurgebied komen met duinen, bomen en één of meer kampeerweides.



Dat de vismijn van Oostende wordt afgebroken staat wel vast. Wat er in de plaats komt staat dan weer minder vast. Volgens de een komt er een nieuwe visveiling. Volgens de ander moet de oude vismijn plaatsmaken voor peperdure luxeappartementen met zicht op zee.
Maar er is ook een derde en veel betere bestemming voor dit gebied. Namelijk de creatie van een nieuwe groene long voor de oosteroever en een stek voor kamperen met de tent.




Dit nieuwe wandel- en natuurgebied, waar de oorspronkelijke duinen worden teruggebracht, zal één of meer  grote kampeerweides tellen. Deze kampeerweides zijn enkel bedoeld voor jeugdbewegingen, groepen en individuen, die met de tent kamperen. Ze zullen voorzien zijn van basisvoorzieningen zoals douches en drinkwater, maar zeker geen luxe bieden.


Deze kampeerweides maken Oostende aantrekkelijker voor jongeren, jeugdverenigingen en avontuurlijke kampeerders. Bovendien zijn ze een extra troef bij het organiseren van grote evenementen zoals Woosha, Pole Pole Beach, Ostend Beach dance festival, TAZ Theater Aan Zee, Paulusfeesten, Vurige Maandagen, Lotto Kites, Oostende Voor Anker en zelfs het Afro-Carribean Festival.


Dus sloop muren, beton,stenen en asfalt, zolang er maar natuur in de plaats komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten