vrijdag 21 maart 2014

City Marketing - Vissers welkom op boerenmarkt Oostende

Oostende heeft baat bij een Farmers' Market, een alternatieve boerenmarkt met de nadruk op duurzaam, biologisch, handgemaakt, eigen kweek of eigen vangst.



Boerenmarkt Oostende moet een impuls geven aan de markt- en visserijtraditie in Oostende met een unieke markt. In tegenstelling tot de wekelijkse donderdagmarkt en de zomers avondmarkten, beperkt de boerenmarkt zich enkel tot handelaars en gelegenheidshandelaars die duurzaam gekweekte groenten of duurzaam gevangen vis, biologische en streekgebonden producten, handgemaakte en unieke artikelen verkopen. Boerenmarkt hoopt dan ook dat niet enkel inwoners en toeristen, maar dat ook de horeca een vaste klant worden bij de farmers market.

Het zou een goed idee zijn deze markt op een verkeersvrije Visserskaai, zodat de daar dagelijks aanwezige viskraampjes in de markt worden geïntegreerd. Immers, Boerenmarkt is zich bewust van de teloorgang van de Oostendse visserij. Door de integratie van  kleine vissers en zelfstandige vishandelaren in het concept van de farmers' market wil ze op haar manier een boost geven aan de Oostendse visserij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten